Christenunie wil spoedige aanpak onveilige spoorwegovergang

spoor-generaaldonderdag 03 september 2015 21:57

De ChristenUnie maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid rondom de spoorwegovergang bij de Gen. de la Reijlaan. Al veel te lang wordt er gesproken over onderzoeken, maar maatregelen zijn nog nooit genomen. Wij hebben onderstaande brief gestuurd aan het college van B&W van Bussum en zijn benieuwd welke maatregelen het college op korte termijn wil nemen.

Geacht college,

De kruising en spoorwegovergang bij de Gen. De La Reijlaan is al jaren een onveilige plek in Bussum. In de afgelopen twee jaar zijn er op deze plek meerdere aanrijdingen geweest, zowel met treinen als tussen auto’s en fietsers. Ook vandaag heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een intercity en een vrachtwagen. Gelukkig is hierbij niemand gewond geraakt

De kruising wordt in de ochtend en middag door honderden scholieren gebruikt. Veel inwoners maken zich zorgen over de veiligheid op deze plek. In de afgelopen jaren zijn verschillende suggesties gedaan om de situatie te verbeteren. Zie bijvoorbeeld: http://www.bussumsnieuws.nl/lees/35416/buurt-vraagt-om-maatregelen-spoor Ook de fractie van de ChristenUnie heeft in de tijd dat zij in de Bussumse gemeenteraad zat regelmatig aandacht gevraagd voor deze situatie.

De gemeente Bussum reageert steevast door te zeggen dat het probleem bekend is en dat er over oplossingen wordt nagedacht. Er wordt blijkbaar veel gepraat en onderzocht, maar concrete maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid zijn nog niet zichtbaar.

De ChristenUnie Gooise Meren heeft daarom de volgende vragen aan het college:

  1. Wat zijn de conclusies van de onderzoeken naar verbeteringen van de verkeersveiligheid op deze plek?
  2. Wat is uw oordeel over suggesties van inwoners zoals het afsluiten van de overweg voor vrachtwagens, het prioriteit geven aan fiets of het rechtsaf slaan richting de Vlietlaan verbieden?
  3. Welke maatregelen neemt u op korte termijn om de verkeersveiligheid te verbeteren?
  4. Wanneer zullen deze maatregelen zijn uitgevoerd?
  5. Welke maatregelen neemt op langere termijn en wat zal het effect daarvan zijn?

Wij zien uw antwoorden met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Elmer Benjamin
Christenunie Gooise Meren

« Terug

Archief > 2015 > september

Geen berichten gevonden