Blijverslening iets voor u?

Blijverslening.jpgmaandag 01 juli 2019 23:02

In veel gemeenten bestaat er al de mogelijkheid om een zogenoemde bljiverslening aan te vragen, waarmee aanpassingen kunnen worden uitgevoerd, om langer in de eigen woning te blijven wonen.
In Muiden, Naarden, Muiderberg en Bussum wachten inwoners al zeker twee jaar op toegezegde invulling van een regeling.

Veel ouderen wensen in hun vertrouwde eigen woonomgevnig te blijven wonen. Met een aantal aanpassingen is dat vaak goed te ondersteunen. Deze aanpassingen worden niet altijd uit de WMO vergoed en is er een vergoeding dan is er over het algemeen nog sprake van een aanzienlijke eigen bijdrage. Vertrekken naar een andere, bijvoorbeeld gelijkvloerse woning is vaak niet mogelijk gezien het zeer beperkte aanbod. Zeker in de directe woonomgeving. Het bejaardentehuis is niet meer beschikbaar tegenwoordig. Een plek waar je gelijk op een eenvoudige manier met andere ouderen in contact kon komen.

Als u nu naar uw eigen (toekomstige) situatie kijkt zou een blijverslening dan iets voor u zijn?
Dan moet die wel eerst beschikbaar zijn voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Volgens de lokale woonvisie zou rond 2017 instrument 10 ingezet worden: "Introductie van de blijverslening voor woningbezitters die hun woning willen aanpassen met het oog op langer zelfstandig wonen"
Uit antwoorden uit eerdere schrijftelijke vragen blijkt dat in 2019 de invulling van introductie voor 2020 op de planning staat.
In de Perspectiefnota voor 2020 wordt er echter nog geen vermelding gemaakt van een reservering voor het verschaffen van blijversleningen. Reden voor ChristenUnie Gooise Meren om een motie in te dienen om meer duidelijkheid te krijgen over de vorderingen met het invulling geven aan het eerder genoemde instrument 10 van de lokale woonvisie.

Is het straks iets voor u? Die blijverslening? 

« Terug

Reacties op 'Blijverslening iets voor u?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.