'Je bent waardevol'

waardevol campagne - teammaandag 19 maart 2018 00:00

De afgelopen weken hebben we als ChristenUnie Gooise Meren bij jou als inwoner van Muiden, Bussum, Muiderberg en Naarden onder de aandacht gebracht dat je waardevol bent. Dat iedere inwoner voor ons waardevol is vormt het uitgangspunt bij het maken van politieke keuzes. Dat zie je terugkomen in ons verkiezingsprogramma en straks in de gemeenteraad.

Straks in de gemeenteraad ...

dat blijft mede afhankelijk van jou stem. Jouw stem die telt, meetelt in het aantal stemmen dat we nodig hebben om die raadszetel te krijgen waar we ons voor jou in kunnen zetten.
Inzetten voor jouw welzijn als inwoners van Gooise Meren door de aandacht te geven en te vragen die daarvoor nodig is.

Dat betekend bijvoorbeeld dat:

  • naast alle dure woningen die er gebouwd gaan worden, nu meer sociale, betaalbare woningen gebouwd gaan worden.
    Met de woningbouwverenigingen gaan we voor 50% sociaal op Crailo.

  • we een beroep doen op de solidariteit van bestaande bewoners naar toekomstige bewoners van nieuwbouw toe.
    Niet de angst voor de verandering, maar het met projectontwikkelaars en de gemeente op een positieve manier in gesprek zijn om zorgpunten naar voren te brengen en met elkaar naar oplossingen te zoeken. Dat is waar burgerparticipatie over gaat. Niet over zeggenschap, maar over creatief meedenken en bijvoorbeeld alternatieven aandragen.

  • jongeren en ouderen de zorg krijgen toegekend die ze nodig hebben. En dat kan best wel eens meer zijn dan het wettelijk minimale. Keukentafelgesprekken met betrokkenen, ook professionals in de zorg zijn daarbij belangrijk. Speciale aandacht gaat uit naar Mantelzorgers en het aanbieden en onder de aandacht brengen van mogelijkheden voor respijtzorg (deels overnemen van zorg) of dagopvang. Ook het aanbieden van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp aan Mantelzorgers om hen te ontlasten is een belangrijk aspect.

  • we het actieplan 'Waardig ouder worden' gaan invullen in samenwerking met andere politieke partijen, maatschappelijk organisaties en zorginstellingen. Zie ook het artikel: Actieplan 'waardig ouder worden' en de videoboodschap van René Wallenburg (voormalig raadslid in Bussum) die dit plan gaat trekken.

  • inwoners die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de gemeente persoonlijk begeleiden en stimuleren aan het deel blijven nemen aan de samenleving. Niet de regeltjes, maar de mogelijkheden moeten hier leidend zijn. Meewerken aan initiatieven die iemand zelf wil ontwikkelen om in het eigen inkomen te gaan voorzien. 

  • Een bijzondere groep vormen de statushouders die een woning toegewezen hebben gekregen in Gooise Meren. Als ChristenUnie hadden we graag gezien dat er voor hen in combinatie met starters/ouderen extra woningen waren gerealiseerd, zodat er een positieve ervaring voor de omwonenden ontstaat. We horen nog te vaak een vorm van jaloezie ten opzichte van de toegewezen woning waarvoor iedere bewoner van de betreffende straat of buurt wel iemand kent die al jaren op zo'n woning wacht.
    Het leren van de taal is een eerste vereiste om mee te kunnen gaan doen in de Nederlandse samenleving. Het is zoeken naar mogelijkheden om die deelname te bewerkstelligen om uiteindelijk in het eigen inkomen te kunnen voorzien.
    Er is te lang, te veel van het wettelijke minimale doen uitgegaan in de gemeente Gooise Meren. Als ChristenUnie vinden we dat daar meer voor nodig is.

  • Alcohol 'bewustzijn' prioriteit geven in de gemeente Gooise Meren. Het is niet voor niets dat middelbare scholen met elkaar een manifest ondertekenen om het hoog blijvende alcohol gebruik onder jongeren extra aandacht te geven.
    Er zijn zoveel factoren die daarbij meespelen bij overmatig alcohol gebruik. Lees ook eens het artikel: Alcohol 'bewustzijn'. Je bent te waardevol om jezelf in drank kwijt te raken. Met korte workshops met Alcoholbrillen.nl hebben we daar op 10 maart in Bussum een eerste stap in willen zetten. Smoesjes als 'betutteling door de overheid' of 'dat is ieders eigen verantwoordelijkheid' die we, ook bij andere politieke partijen, horen zijn we spuug-zat. En dat komt niet door het drinken van teveel alcohol.

  • Gun jongeren ruimte in veel opzichten is waar we over in gesprek zijn geweest en willen blijven gaan met o.a. Stad-Gooi.
    De jongerenwerkers van Versa Welzijn staan nog op de to-do list.

Een aantal punten die we belangrijk vinden. Er zijn er uiteraard meer, maar lees dan ons verkiezingsprogramma.

En woensdag ... kies voor jou welzijn en dat van je buurman/buurvrouw, vriend/vriendin, collega of wie dan ook die je kent en in Bussum, Naarden, Muiden of Muiderberg woont. 'Je bent waardevol' is voor ons de politieke vertaling van "heb je naaste lief als jezelf". Op die manier willen wij aan geloof een stem geven, een waardevolle stem voor jou als inwoner van Gooise Meren.

Stem ChristenUnie Gooise Meren om het samenleven in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg als uitgangspunt te krijgen.

Bedankt voor je stem!

Roel Kamphuis, Lijsttrekker ChristenUnie Gooise Meren.

« Terug

Reacties op ''Je bent waardevol''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.